Det er en hadet disciplin – men en vigtig disciplin: Det at glide ind i andres private linkedindbakke med en hilsen.

Vi hader at skrive LinkedIn-privatbeskederne, fordi: Det føles påtrængende at henvende sig bagom til nogen, man ikke har mødt.

Vi ved, at det er vigtigt, fordi: Jo mere interaktion, der er imellem to profiler, jo tættere vil de se ud in the eyes of LinkedIn. Private beskeder tolkes af algoritmen som et symptom på relevans, og derfor vil de to profilers aktivitet placeres højt ude i feed’et. Man forærer således sin egen og den andens aktivitet noget eksponering, når indbakken plejes. Måske den afgørende eksponering, der fører til nye kunder eller værdifuld omtale?

Lyder det kalkuleret? Fat mod. Glid kun ind i nogens indbakke, når du har noget interesseret eller interessant på hjerte. Lad sælgerhelge blive hjemme, ham orker ingen. Sælg en anden gang og et andet sted.

Så spørgsmålet er: Hvordan kan man hilse på uden at være … ækel? Skrive noget oprigtigt, der ikke lugter som et fabrikeret forsøg på algoritmemasserende dialog?

Jeg har 3 skabeloner til privatbeskeder på LinkedIn her, som du bare hugger:

1️⃣Det, du kan skrive, når du anmoder andre mennesker om følgeskab
(… i stedet for tavst at give den ufarlige “Opret forbindelse”-knap et klik)

✍️ “De tip du deler, og de kommentarer, du lægger hos andre, er noget, jeg bliver klogere af. Derfor håber jeg, at du vil følges ad på LinkedIn. Rigtig god dag”

 

2️⃣Det, du kan række ud med i indbakken, når nogen har skrevet et opslag, der vakte noget i dig, som du dog finder for personligt at dele i en offentlig kommentar under opslaget:
(… i stedet for at forstumme, fordi den slags nok ikke er LinkedIn-kosher)

✍️ “Dit opslag om [x] ramte en nerve hos mig. Det fik mig til at tænke på [y] – det skal du bare vide. Tak, fordi du satte ord på det”

 

3️⃣Det, du kan spørge om, når nogen requester forbindelse med dig:
(… i stedet for blot stiltiende at acceptere)

✍️“Ej, tak for din anmodning! Den har jeg selvfølgelig accepteret – jeg tror vi kan lære en del af hinanden. Må jeg spørge hvordan du fandt mig?”

Føler du stadig ækelheden krybe op og ned langs rygsøjlen? Så tweak endelig skabelonerne, så de passer til dig. Men uanset hvad:

Plej din indbakke.

God fornøjelse!
Karoline, LinkedIn-træner og journalist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *