Uanset om vi taler LinkedIn, Instagram, Twitter eller et af de andre sociale medier, du gerne ville naile lidt bedre, så er der et mønster. Der er nogle gengangere i hvorfor mange giver op før de kommer rigtigt i gang – og dermed aldrig får knækket koden til mere (gratis) rækkevidde, bedre tiltrækning af nye medarbejdere og kollegere og mere omtale i fx medierne.

Derfor er her et bud på hvorfor du har det træls med at skulle lave opslag på de sociale medier:

1) Du nyder det ikke

Du har nedprioriteret nydelsen. Og det kommer måske slet ikke bag på dig – især ikke, hvis du er en af dem, der gerne vil op i gear på LinkedIn eller Instagram eller et af de andre sociale medier som en del af dit arbejde. “Selvfølgelig nyder jeg det ikke! Det er da heller ikke et krav!”, tænker du måske, man behøver ikke nyde sine arbejdsopgaver. 

Men her må jeg lige komme med en indvending. Jo, det er faktisk et krav at du skal nyde det.

Hvorfor? Fordi de mennesker, der skal læse dine opslag, kan lugte det, hvis du ikke er tilpas. Lige som de bliver utrygge med en utilpas oplægsholder eller en utilpas studievært, så bliver de det med dig, hvis du ikke har det nice.

Det er derfor en del af dit arbejde, at du tænker på hvordan du vil designe din tilstedeværelse på de sociale medier, så det passer dig. Så du nyder det. Parkerer artigheden og forudindtagelser om hvad Det Rigtige er. Det rigtige for dig er det, der vil virke for dig.

2) Du har glemt at afklare hvad din drøm er

Hvad drømmer du om at opnå med din indsats på LinkedIn? Med dine opslag på Twitter? Dine nye skills i Instagram stories?

Min erfaring er, at uklare formuleringer som “vi skal være bedre på de sociale medier” eller vage ordlyde i den stil er enormt almindelige, men: De resulterer ofte i crash.

Hvorfor? Det er enkelt: Fordi du med sådan en formulering ikke ved hvornår du har passeret målstregen (og kan begynde at drømme endnu større).

Når jeg rådgiver kunder, uanset om det er 1:1-sparring eller workshops for grupper, så lægger vi ud med en individuel afklaring: Hvad drømmer du om at have opnået med vores indsats, når du om 3 måneder ser tilbage?

Måske er det mere presseomtale i bestemte medier. Måske er det en følgervækst på 100% på x antal måneder. Måske er det leads til en hjemmeside.

Ud fra drømmen, sætter du dig de delmål, der skal til for at få dig over målstregen. Dem kan jeg hjælpe dig med som en del af pakken, hvis du booker mig, men du kan også begynde selv allerede nu:

Tag Google i brug og lad dig inspirere. Spørg dit netværk for anbefalinger til profiler, der er dygtige til lige det, du gerne vil opnå. Gå på e-Reolen og hent en bog om din niche. 

Og læg så din plan for indhold, frekvens og stil.

3) Du overtænker i stedet for at udkomme (og glemmer 90-9-1-reglen)

Jeg skøjter lige ind fra højre med en bulletin: Dine opslag behøver ikke være mesterværker hver gang. Den er bøjet i neon, så du ikke glemmer den.

Og lider du af den der særlige selvlede, hvor du er sikker på, at alle andre er meget dygtige og måske vil grine af dine forsøg på at stille dig frem – ja? – så hæft dig ved det her: Et tal, der måske kan føles som en vaccine mod følelsen af at være dårligere end de andre: 90-9-1.

90-9-1 betyder (kilde her):

  • Hele 90 % af brugerne på sociale medier er beskuere. De slår ikke selv op, de liker sjældent og kommenterer næsten aldrig.
  • 9 % kommenterer og liker lidt.
  • Kun 1 % af brugerne på sociale medier bidrager til at skabe det indhold, andre konsumerer.

De andre er ikke skidedygtige hele tiden; de andre er primært tavse, faktisk. Tænk fremover på dig selv som del af den ene procent. Der er rigeligt plads på scenen, så skynd dig at få udgivet dine budskaber. De griner ikke. De har alt for travlt med at ærgre sig over, at det ikke er dem, der vover pelsen og udgiver et opslag, der har noget på hjerte.

Min anbefaling er simpelthen at få lagt skrivetid i din kalender, så du forpligter dig til at få det gjort. Du behøver ikke en fancy content kalender, du kan sagtens blokke tid i din kalender hver uge – eller sætte en postit i din Mayland, hvis du er dén type.

4) Du holder dig ikke til dine fastsatte delmål

Intentioner er én ting. Noget andet er, når de rammer virkeligheden.

Det er afgørende, at du genbesøger din plan løbende og er realistisk. Hvad lader sig gøre, når hverdagen buldrer løs, og hvad gør ikke? Og hvad kan du tilrettelægge, så du alligevel kan nå hen til dit mål?

Hold dig selv oppe på din aftale som var det en månedlig 1:1 med dig selv. Juster og tilføj. Men lad være at miste modet, fordi du ikke går viralt i uge 2. Det er ikke seriøst.

5) Du ser ikke resultater

Flere ting kan være skyld i, at det ikke rigtigt får vinger for dig. 

Her er en trouble shooter, der måske hjælper:

  • Har du husket at være interessant? For ikke bare dig selv, men først og fremmest for din læser? I punkt 3 i mit blogindlæg her kan du læse mere.

  • Du glemmer at høste dine idéer, når de rammer dig uden for din afsatte skrivetid. Hav altid en notesbog eller en note-app tæt på dig, hvor du nedfælder de idéer, der kan blive til opslag.
Kan du mærke det? At du allerede er lidt mere klar til at joine den ene procent af bidragsyderne på de sociale medier nu? Med den her energi, por favor:

2 Responses

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *